Изберете страница

В митологията Ерос е Бог на любовта. Може би е подходящо митологичното божество, вдъхновяващо любовта, да има аромат, кръстен на него. Италианската модна къща „Версаче“ има дълга история на производство на модерни и много добре направени парфюми за мъже. Eros е едно такова парфюмерийно чудо от Versace и е представен пред широката публика през 2012-та година. В това ревю ще разгледаме как този парфюм мирише, как се представя, кога трябва да се носи, и дали си струва да го купите.

Ароматни Нотки на Versace Eros: мента, зелена ябълка, тонка боб, мадагаскарска ванилия, ветивер, италиански лимон


Малко повече информация за Версаче Ерос

Първото нещо, което трябва да знаете за Ерос, е, че при определени обстоятелства е много силен аромат. Има много други парфюми, които можете да носите с многократни впръсквания, но Ерос не е сред тях. Не ни разбирайте погрешно, това е хубаво нещо, тъй като когато трябва да използвате по-малко, ще можете да го използвате по-дълго преди да свърши. Но нека това да служи като предупреждение за тези, които обичат да носят прекалено много парфюм, защото въпреки че мирише страхотно, ако се напръскате обилно с него, ще започне много да дразни хората около вас.

Митологичното име се оказа напълно подходящо за този парфюм, веднага след пускането му на пазара. Ерос има толкова жив характер и интензивност, и това наистина много го отличава от другите парфюми и вероятно затова е дългогодишен бестселър. Чиста дързост на Eros, му е докарала легион от верни поддръжници през годините. И това не е само заради силата му, той е изключително атрактивен и изпълнен със сексапил.

На какво мирише Versace Eros?

Този парфюм на Версаче има отварящо нотка на италианска лимон, която е съпътствана от сочна зелена ябълка и свежа подправка от ментови листа. Ерос е супер свеж, интензивен и има силно мъжко присъствие. Това, което е интересно, е че има лек шоколадов аромат, който се усеща най-силно в началото. Според нас това се дължи на взаимодействието между сухия ветивер, ванилията и тонка боб. Ефекта който се получава е същия като този, който можете да откриете в Dior Homme Intense, но това са два съвсем различни парфюма.

Ерос е парфюм, който придава определена пикантност на начина, по който се усеща. Трябва да отбележим че не е пиперлив или с аромат на много силна подправка. Нотката на ментово масло вероятно му придава най-силното усещане за пикантност, тъй като това е доминиращата ароматна нотка във Versace Eros. Това е комбинация, която се подсилва от мента, ванилия и тонка боб, като последните две нотки помагат да се създаде тази много богата топлота и „вкусно“ усещане, с който този парфюм е известен. Това се компенсира от свежата бистрота на ментата (и ябълката до известна степен).

Някои хора смятат, че този парфюм е прекалено сладникав за вкуса им и въпреки че сме съгласни, смятаме, че Versace Eros е много приятен за носене, когато сте в правилното настроение за него. Има много по-сладникави или бонбонени аромати, а Ерос се балансира чрез други съставки.

Докато изсъхва, Ерос наистина се превръща в обгръщащ аромат. Той е като вкусен гурме облак от топлина. Кехлибарът и леката флорална нотка на здравеца се появяват, за да избутат основната тройка от аромати. Кехлибарът напоследък се използва в много аромати, но в Ерос наистина му придава желания ефект.

След това стигаме до основата, която е най-забележимата няколко часа след нанасянето. Сухите горски и земни аромати са в основата на целия парфюм. Смеската от два вида кедрово дърво (Атлас и Вирджиния), е това което придава на Eros неговата сила и жив характер. Когато добавите дъбов мъх и гореспоменатия ветивер, този аромат става напълно завършен и съвършен.

Колко време трае Ерос?

Освен че е просто силен парфюм, Ерос също продължава да се усеща дълго време. С няколко впръсквания можете да изкарате целия и част от нощта. Продължителността му, разбира се, може да варира в зависимост от вашата кожа и химията на тялото ви. Така че, да, не само е силен, но Versace Eros също така продължава да трае много дълго време. Повече отколкото, ви е нужно при повечето обстоятелства.

Кога можете да носите Ерос?

Versace Eros е може би най-подходящ за романтичен или нощен парфюм. Естествено можете да го носите и през деня, но например го впръсквайте (1 впръскване) много леко за офис среда. Този парфюм е направен за по-студено време и е абсолютно красив през това време на годината. В по студения въздух, Ерос ви обгръща в топъл и сладък облак от аромати, който ще ви накара да искате да го вдишвате цял ден. Той е универсален в смисъл, че можете да го носите всеки ден, ако не прекалявате с него.

От гледна точка на възрастта, този аромат изпъква сред по-младите, но е подходящ и за мъже от всички възрасти. Не позволявайте на сладникавите елементи да ви разубедят, този мъжки парфюм на Versace е много мъжествен.