Изберете страница

Creed е луксозна парфюмерийна къща, датираща още от далечната 1760 г в Англия. Creed създава аромати за крале, кралици, императори, царе и други различни кралски особи. Тяхната линия от аромати са едни от най-добрите в света, а също и някои от най-скъпите. Един от най-популярните парфюми на Creed за мъже се нарича Aventus. Той е уникален, мъжествен и освежаващ. Дори бутилката му изглежда свежо. Почти наподобява пиратски флаг, естетически. Без повече презентиране, да разгледаме какво предлага този мъжки парфюм на Creed:

Състав на Creed Aventus

Горни нотки: касис, италиански бергамот, френски ябълки и ананас

Средни нотки: Роза, суха бреза, марокански жасмин и пачули

Базови нотки: мускус, дъбов мъх, амбра и ванилия.

Подробно ревю на Creed Aventus:

Първото нещо, което се забелязва за Aventus, направо от бутилката, е първоначалната интензивност на ананаса и дървесния аромат, който го придружава. Парфюмите се променят с времето, някои повече от други, а Авентус е от тези, които определено не може да прецените от бутилката, защото е многослоен и сложен.

Някой хора може да не харесат отварящия аромат на този парфюм защото е много остър. Основните виновници изглежда са нотките от ананас и касис. Има и нотка на цитрусови плодове от бергамота и водната нотка на свежа ябълка, но те остават на заден фон след другите два плода. Черният касис и ананас се усещат прекалено интензивни през първите няколко минути, а след това започват да се усещат останалите ароматни нотки. Ако трябва да сравним отварящия аромат с нещо, то най-близкото което идва на ум е препарат за почистване на подове.

Следващата вълна от аромати намалява силата на нотката от ананас и й придава хубав, сладък аромат, който е по-малко плодов и по-скоро дървесен аромат. Брезата и мускусовите нотки наистина започват да се проявяват и Авентус приема един нов, по-добър характер, от преди. Гореспоменатият дъбов мъх оживява в ухания, напомнящи на тези на Drakkar Noir. Ако трябва да го оприличим на нещо то това ще е оживен октомврийски ден, прекаран на открито, разхождайки се в гора от брези.

Авентус е забележително остър през цялото време, но се омекотява, докато минава през жизнения си цикъл. Според нас, нотката на касис остава недооценена, тъй като точно тя придава една уникална миризма на плодове и дава на Авентус по-голямата част от неговия „остър“ тон.

Сухата бреза и нотката от дъбова мъх придават леко опушен дървесен профил и допринасят за това парфюмът да не стане с прекалено плодов аромат. Тогава Авентус наистина започва да става интересен. Докато топлата и позната нотка на амбра оживява и се присъединява към сладостта на ванилията.

Това, което в крайна сметка остава през останалата част от деня, е основно трио от ананас, бреза и дъбов мъх. С поддържащи роли от амбра, ванилия и касис. Авентус е сочен, дълбок, богат и дървесен аромат, който има силен характер.

Колко трае аромата на Creed Aventus?

Creed Aventus е дълготраен парфюм, но не съвсем чудовище. Бихме казали, че това е 8 или 9-часов тип парфюм. Въпреки това, в горещите дни, той обикновено остава за около 6 часа на кожата ви. Тук трябва да споменем, че химията на тялото и кожата на всеки човек са различни. Някой хора казват, че Aventus се усеща за дори повече от 10 часа след впръскване.

Creed Aventus не е прекалено силен, но не му трябва много за да влезе в категорията на силните парфюми. Все пак не използвайте прекалено много, защото не е необходимо с този парфюм. Отново, в първите няколко минути след вкръскаването той е най-силен. Другите хора със сигурност ще могат да го усетят.

Кога трябва да се носи Авентус?

Авентус не е много добър аромат за Лятото. Усеща се добре на закрито с климатик, но когато сте на открито, той губи голяма част от очарованието си. Най-подходящ е за началото на пролетта или есента. Температурата на въздуха и нивото на влажност са най-добрите за този парфюм през тези сезони.

Aventus може да се носи небрежно или официално. Това е зрял аромат, но не и остарял. Можете да го носите в офиса, през деня, на среща или вечер в града.

Струва ли си да купите Creed Aventus?

Бихме ли препоръчали Creed Aventus? Абсолютно. Това е един страхотен парфюм, напълно заслужаващ репутацията си. Той е един от най-добрите аромати, които Creed е пускал и е важна забележителност в ароматната индустрия. Дали е надценен? Може би, но това не означава, че не е добър. Всъщност е наистина добър, но като всичко популярно, си има своите фенове и хора които не го харесват.