Изберете страница

Известният с рекламната кампания с участието на Джони Деп, Dior Sauvage е пуснат за продажба през 2015-та година. Тук ще намерите подробно ревю на този парфюм:

Основна информация за Dior Sauvage

 • Марка: Christian Dior
 • Парфюм: Dior Sauvage
 • Тип: EDP
 • Пуснат на пазара: 2015 г.
 • Група на Аромата: Фужерен
 • Подобни Аромати: Kenzo Pour Homme

Dior Sauvage е изцяло нова колекция, различна от класическите аромати на Dior от 1966 г., които носят същото име. Малко е объркващо, че и двата парфюма са все още в производство, но въпреки това те са напълно различни. Докато Eau Sauvage, както се казва обновеният през 2009-та класически аромат, запазва наследството на модната къща, Sauvage се стреми да бъде един младежки и смел аромат.

Sauvage е разработен от François Demachy, известен със своите разнообразни комбинации на аромати Dior. Работил е върху безброй парфюми на Dior – от Dior Homme до Fahrenheit, както и безброй вариации на Sauvage и Eau Sauvage.

Състав на Dior Sauvage

За разлика от класиката от 1966 г., която е Цитрусов аромат, Sauvage е нетипичен микс на по-конвенционалната категория на фужерните аромати.

Начални Нотки

 • 1 Бергамот
 • 2 Мента
 • 3 Пипер

С отварящ аромат на свежа мента, след което експлозия от бергамот и вълнуващ пипер, първото усещане на Dior Sauvage е на забележително силен аромат.

Средни Нотки

 • 1 Лавандула
 • 2 Здравец
 • 3 Пачули

Постепенно започваме да усещаме някои ароматни нотки на лавандула, лек здравец, както и малко земно пачули. Последното осигурява известна тежест на комбинацията. Въпреки това, тя все още е доста мека. Може да съдържа и малко нотки на ванилия, но те са изключително слаби.

Комбинацията от лавандула и пипер е изключително свежа.

Базови нотки

 • 1 Кедрово дърво
 • 2 Амбра
 • 3 Labdanum

Тук се усеща силна нотка на амбра от морски бриз, която добавя леко животинско усещане на мускус. То допълнително се удължава от маслена нотка на labdanum. И за финал, щипка кедрово дърво, за да се обогати цялото усещане.

Сила и Продължителност на Dior Sauvage

Съставът на Sauvage е мек и лек. Когато основата започне да се усеща, тя няма много дълбочина, но има бърза смяна на ароматите.

Ето защо част от ароматите на парфюма са леки и по-трудни за усещане, освен ако не сте го нанесли многократно или сте много близо.

Що се отнася до продължителност, Sauvage е трайно ухание, което продължава с часове.

Хората харесват ли Dior Sauvage?

Първото нещо, което много хора казват е, че разпознават парфюма. Тук обаче трябва да уточним че те не могат точно да го идентифицират. Dior Sauvage е познат, но не е прекалено запомнящ се. Той е различен от другите популярни парфюми като Paco Rabanne 1 Million, който лесно се разпознава.

Това изглежда е проклятието на Sauvage. Той е впечатляващо популярен парфюм, който използват много хора. Много хора казват, че той е изключително свеж и приятен и затова го харесват. Наричат го ​​както „секси“ така и типичен класически мъжки парфюм.

Кога е най-добре да носите Dior Sauvage?

Ароматната композиция на Dior Sauvage го прави отлично решение за Пролетта и Лятото. Това е парфюм, който е много подходящ за по-топлите месеци. Неговите леки нотки по-трудно ще бъде усетена в студения въздух на зимните месеци.

Според нас, това е един от най-добрите аромати за носене през Пролетта!

Що се отнася до най-подходящата възраст, той може да бъде носен, от почти всеки мъж. Въпреки че е ок за мъже над тридесетте, най-подходящ е за мъже в двадесетте.

Dior Sauvage е перфектния вечерен парфюм, който се носи, когато слънцето започне да залязва в топлите дни. Можете да го носите небрежно, официално и дори в офиса. Той може да бъде и отличен избор за първа среща. Само трябва да внимавате някое бивше гадже да не го е носило преди вас.

Мъжествеността със сигурност присъства в този парфюм. Но Sauvage е доста умерен в това отношение. Това не е прекалено силен, нито твърде агресивен.

Бутилка на Dior Sauvage

Sauvage идва в богато украсена бутилка в стил 20-ти век, с изключително модерен дизайн. Гладкото покритие е с визията на черно задимено стъкло с текст, написан в бял шрифт.

Що се отнася до пулверизатора, той се представя много добре, а опаковката наистина е привлекателна заради черния си модерен външен вид.

Заключение

Ако искате класически и изцяло дизайнерски парфюм, Dior Sauvage е това което търсите. Напомнящ на други парфюми, като например Bleu de Chanel, той е елегантен и свеж.

Изборът на Sauvage не означава непременно, че следвате тенденциите. Независимо от това, имайте на предвид, че той е жертва на собствения си успех и едва ли ще сте единственият, който носи този парфюм, където и да отидете.